Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer Hamachi 512mb ram

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej chcialbym postac serwer na moim notebooku ale nie wiem czy mi pojdzie serwer bo mam tylko 512mb ram ;/ ale to taki serwer gdzie ja bym mogls sie sam pobawic

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Ale twój komputer ma 512ram? czy chcesz dać 512 ram na serwer?
Jak to drugie to dla siebie możesz postawić ale jak masz ogólnie w kompie 512ram to raczej nic nie postawisz :D

Opublikowano

Jeżeli na wirtualizację przeznaczysz 512 mb ramu oraz dosyć dobry procesor to serwer utrzyma ok. 512/20 graczy.

Opublikowano

hah tutaj to chyba mam pecha bo to gowno jak wchodze w dxdiag to pisze ze ma rowno 500mb ;/ ram caly komputer a da sie postawic serwer tak dla mnie tylko abym wszedl i sie pobawil ? tylko dla 1 osoby (mnie)

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Tak da sie :-)

Ohh rly? to ja wiem ale jak ? mozna instrukcje bo chcialbym sie pobawic bonami i takie tam :D

531ms4.jpg

Opublikowano

Jeżeli na wirtualizację przeznaczysz 512 mb ramu oraz dosyć dobry procesor to serwer utrzyma ok. 512/20 graczy.

Serwer MT2 WYMAGA minimum 1-2 GB RAM. Poniżej to możesz uznać, że masz single player lub multi, ale w trybie animacji poklatkowej.. Po 2 ważne jest jeszcze łącze internetowe. Przy takiej ilości ram możesz zapomnieć o dungeonach oraz bardziej rozbudowanych questach i systemach - baza się wykrzaczy.

Co do kolegi Terazo, uznaję że popełniłeś literówkę z tym 512/20.

Opublikowano

no tak mozna netbook max 2 gb ram .

@UP

ja mialem netbook 512 ram oosob gra gra 17 pozniej lekki lagi .

to kup w sklepie wymiana ram 2 gb , moze ja wiem ty masz ddr3 2 gb ram kosztowalo 65 zl .

Opublikowano

Hej chcialbym postac serwer na moim notebooku ale nie wiem czy mi pojdzie serwer bo mam tylko 512mb ram ;/ ale to taki serwer gdzie ja bym mogls sie sam pobawic

Ja miałem 90mb i dało się pobawić ;)

potem dałem 120mb i śmiagło ;D

Najlepiej miej rooty z koncówką 100 tak dla Twojej świadomości ;D

Pozdrawiam

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Ja miałem 90mb i dało się pobawić ;)

potem dałem 120mb i śmiagło ;D

Najlepiej miej rooty z koncówką 100 tak dla Twojej świadomości ;D

Pozdrawiam

Na co jakieś końcówki lepiej ustawić localhost... i nie bawić się w jakieś hamachi czy coś

Opublikowano

Na co jakieś końcówki lepiej ustawić localhost... i nie bawić się w jakieś hamachi czy coś

Mhm.. i to jeden uj wiesz ?

Ale teraz mnie zaciekawiło, bez karty hamachi nie połączy się z ftp programem np. FileZilla bo co tam wpisze ? localhost ? nonsensowny pościk :P

Więc ok w configu dał localhost, w mysql dodał zapytanie bądź sam dodał ręcznie do user "localhost"

No i co mu to dało ? szybciej chodzi pewnie powiesz? to ja Ciebie tu rozczaruje iż podanie localhost a IP z hamachi z końcówką .100 tak samo trybi, bo trybi z łącza komputerowego że tak swoim zdaniem powiem ;)

Wiesz co, lepiej nie bawić się w dodawanie query do ustawień user "localhost" tylko dać IP z końcówką .100 i mieć gotowe + mniej roboty i taka sama szybkość ;)

Nie polecam na hamachi dawać "localhost" jak dla siebie robi się serwer bo po co ma marnować czas? a przypomnę iż on nie jest pewnie obeznany w tym więc po co ma zatruwać sobie życie w nauce "jak zrobić aby połączenie było przez localhost na hamachi" ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Czy ja mówię o połączeniu localhost na hamachi? Wgl nigdy o czymś takim nie słyszałem... chodziło mi o localhost twojego koma a nie jakiegoś chu*owego hamachi który mi osobiście psuje neta i muszę za każdym razem podłączać neta od nowa... Ustawiasz w ustawieniach swoją kartę sieciową szukasz swojego IP w CMD (wpisujesz ipconfig, Adres IPV4: COŚ TAM) i masz serwer bez pierd*lenia się z jakimś hamachi... Dziękuję bardzo i pozdrawiam... (A jak wpisze localhost może i nawet zadziała nie sprawdzałem bo zawsze wpisywałem soje IP cyfrowe....)

Opublikowano

Niestety, jeżeli masz 512 MB RAM na notebooku i masz jeszcze coś przeznaczyć na wirtualizację to nie da rady. Sam serwer Metin2 w konfiguracji db, auth, channel1 z dwoma podchannelami weźmie około 480 MB RAM i dolicz do tego MySQL, które bierze około 200 MB i już nie starcza. Jeżeli chcesz już się pobawić to proponuję skorzystać z taniej usługi VPS.

Pozdrawiam, Xyli.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Niestety, jeżeli masz 512 MB RAM na notebooku i masz jeszcze coś przeznaczyć na wirtualizację to nie da rady. Sam serwer Metin2 w konfiguracji db, auth, channel1 z dwoma podchannelami weźmie około 480 MB RAM i dolicz do tego MySQL, które bierze około 200 MB i już nie starcza. Jeżeli chcesz już się pobawić to proponuję skorzystać z taniej usługi VPS.

Pozdrawiam, Xyli.

Mylisz się oj mylisz bo mam kolege który właśnie miał serwer i nawet ja wbiłem a jego parametry laptopa:

512Mb RAM

Procek: chyba 1.6Mhz albo 3.3 nie pamiętam dokładnie jaki

Dysk Twardy 40gb bodajże

I normalnie mu działał :)

Xyli to nie dedyk że każdy zabierze ileś tam MB RAM, jeśli dasz w wirtualizacje 200mb to nie ma szans aby zabrało o 1mb więcej rozumiesz? bo dalsza część odpalenia służy procek.. a wiem co mówię a jak chcesz to sprawdź :) zadziała na 1000% tylko trzeba mieć dobrze skonfigurowaną maszynę FreeBSD :)

Nawet się nie kłóć bo jak już mówiłem że sprawdzałem to sprawdzałem.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...